Corona QR code check - onze aanpak

8 november 2021

Zoals de meesten wel zullen weten, is afgelopen dinsdag een persconferentie geweest door het illustere duo "Mark en Hugo" omtrent nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van Corona vanuit de overheid.

Een van de maatregelen is dat het vanaf vandaag ook voor sportverenigingen verplicht is om een controle te doen op de QR-code die men heeft na vaccinatie of een test door de GGD.
Informatie hierover vanuit de overheid kun je hier vinden.

Wij hebben afgelopen zaterdag met het bestuur vergaderd over hoe wij dit willen invoeren binnen onze vereniging. In dit mailtje willen wij uitleggen hoe we dit in gedachten hebben. Bovenal; mocht blijken dat dit niet de handigste of beste manier is, dan zullen we dat uiteraard aanpassen. Mochten jullie goede ideeën hebben, dan zijn die uiteraard ook altijd welkom!

Onze aanpak

Onze aanpak is als volgt: tussen ongeveer 19.50 uur en ongeveer 21.00 uur zal een van de bestuursleden bij de ingang van de zaal (boven) staan om je QR-code (op je telefoon of op papier) én je identiteitsbewijs te controleren. Omdat we ons kunnen voorstellen dat niet iedereen zijn identiteitsbewijs wil meenemen bij het sporten is het ook voldoende om een duidelijke foto op een telefoon of een kopie mee te nemen.
Er is gekozen voor de controle tussen deze tijden omdat verreweg de meeste leden dan aankomen, en het anders verspilde moeite (lees: speeltijd) is voor het betreffende bestuurslid om de rest van de avond bij de deur te staan terwijl er niemand meer komt.
Mocht je van tevoren weten dat je later aankomt, stuur even een mailtje. Mocht je dit niet weten, maar toch later zijn, wacht dan alsjeblieft bij de deur en roep even iemand zodat je QR-code gescand kan worden. Ga alsjeblieft niet zo maar naar binnen, zodat een mogelijke -hoge boete- de vereniging bespaard blijft.

Op de tafel zullen we ook weer ontsmettingsmiddel neerzetten. Mocht je behoefte hebben om bijv. je handen te ontsmetten kun je hier gebruik van maken.